Tvätta bilinredningar på bästa möjliga sätt

Låt oss inse att bilens interiör kan vara en av de mest försummade platserna i bilen. Ju längre du väntar, desto mer smuts och damm ansamlas. Att lära hur man korrekt rengör bilinredningarkan delas in i två grundläggande uppgifter: rengöring och konditionering.

Rengöring av bilinredningen

Detta inkluderar dammsugning och bortplockning av annat större skräp. Du kan behöva specialistverktyg för att komma åt svåråtkomliga ställen, till exempel sprickor. De flesta dammsugare har speciella tillbehör med borsthuvuden för bilars inredning. Skaka sedan ur bilmattorna och ta ut dem ur fordonet. Välj ett universellt rengöringsmedel för att ta bort smuts från konsolerna och bilens innerdörrar. När du väljer en allrengöringsspray, kontrollera att inga syntetiska dofter eller starka kemikalier finns i dem. Fråga tillverkaren om en komplett innehållsförteckning för att se vad rengöringsmedlen verkligen innehåller.

För lätta fläckar arbetar du enklast med en frotté eller microfiberduk för att försiktigt rengöra på ytan. För fläckar som är tyngre inbäddade, använd en mjuk borste. Slutligen behöver du glasrengöring för att ta bort fläckar och fingeravtryck från bilrutorna och backspeglarna. Hitta ett glas rengöringsmedel som är fritt från alkohol eller ammoniak. Detta är särskilt viktigt om du har tonade fönster, eftersom de starka kemikalierna kan få toningen att släppa eller skadas skyddande.

Rekonditionering

Rekonditioneringen bidrar till att återställa vinyl och plastdetaljer till sin ursprungliga lyster. Över tiden på grund av exponering för solljus och UV-strålar, kommer många av dina delar i bilinredningen börja blekna. Hitta något vinyl och plastmedel som är vattenbaserat. När du är klar, kommer du att ha en gnistrande ren interiör som kommer att se ut som ny och att du kommer att vara stolt över de bilinredningar du själv har rengjort med omsorg och omtanke.